★ Shop julegaver med ubegrenset returret

Bilstoler

Bilstoler fra noen av de mest populære merker. Kjøp din nye bilstol hos Pixizoo. Stort utvalg og alltid gode tilbud på bilstoler. Gratis frakt hvis du kjøper for over 799 kr.

  • Navn: A-Z
  • Navn: Z-A
  • Pris: Høy-Lav
  • Pris: Lav-Høy
  • Best bedømte
  • Mest Populære
  • Største besparelse
Side:
  1. Side 1 av 3

Side:
  1. Side 1 av 3

Guide til valg av bilstol

Det er mange ting å tenke på, når du skal kjøpe bilstol. Her kan du lese Pixizoos guide til valg av bilstol.

 

Alt du trenger å vite om bilstoler

Foreldre går, med god grunn, veldig mye opp i barnas sikkerhet, blant annet også hvordan de best blir spent fast i bilen. Lovgivning, krav, plassering og montering  - det kan være en jungel og en hard oppgave å finne den riktige bilstolen til ditt barn. Men med Pixizoos miniguide er det hjelp å hente. Bilstolen er viktig, for nesten alle barn blir kort etter fødselsen transportert i bil. Den nyfødte får ikke sitte fastspent for lenge av gangen. Et spedbarn har vanskelig for å endre sittestilling og har derfor bruk for hjelp, så sørg for å holde pauser underveis. Det er veldig viktig at spesielt spedbarnets hode og nakke får den korrekte støtte, fordi barnet ikke selv kan holde hodet.

 

Vi rådgir deg om valg av bilstol

Vi har inndelt bilstolene etter barnets vekt. Alderen alene er et upresist mål, når du skal velge bilstol til barnet ditt. Av sikkerhetsmessige grunner bør du aldrig kjøpe en stol, som er for stor til barnet. Det er avgjørende at stolen passer perfekt til barnet og at den er innstilt korrekt. De fleste bilstoler kan innstilles litt av gangen, og det er viktig å gjøre det etterhvert som barnet ditt vokser.

 

Sikkerhetsråd for bruk av bilstol

Ved bruk av bilstol økes barnas sikkerhet i bilen. I Norge og mange andre land er det et lovkrav at barn under 135 cm i høyden skal bruke godkjent sikkerhetsutstyr som fx bilstol eller beltepute. Du risikerer å få en bot dersom ikke barnet er fastspent ordentlig i bilen. Selv om barnet ditt syns det er irriterende å sitte fastspent, er det viktig at barnet sitter fast, når du kjører.

 

Bilstolen skal være sikkerhetsgodkjent

Det er ulovlig og uansvarlig å plassere en bakovervendt bilstol foran en aktiv passasjer-airbag. Dersom airbaggen utløses ut mot en bakovervendt bilstol, kan barnet få store skader. I mange biler kan passasjer-airbaggen slåes fra ved å åpne hanskerommet og bruke nøkkelen til å deaktivere airbaggen. Er du i tvil om airbaggen i bilen din kan slåes fra, kan du kontakte din bilforhandler eller bilprodusenten for å få hjelp og rådgivning. Kjør aldrit med en bilstol på forsetet, dersom du er det minste i tvil om, om passasjerairbaggen er slått fra. Barnets hode får ikke overstige kanten på bilstolen. Les veiledningen som følger med stolen for å sikre at stolen blir brukt riktig.

 

Hva er bilstol med IsoFix?

I dag blir det solgt langt fler bilstoler til montering med IsoFix enn med beltemontering. Før i tiden monterte man bilstolen ved å bruke bilbeltet. I de fleste nye biler i dag sitter det et beslag under bilens baksete og rygglen, som kan brukes som en veldig sikker og enkel måte å spenne fast en bilstol. Veldig mange bilstoler blir montert feil, typisk fordi beltet spennes feil om eller igjennom stolen. I tilfelle av ulykke eller kraftig oppbremsing er det helt avgjørende at stolen er spent fast riktig. IsoFix er et internasjonalt system, som er gjennomtestet og som gir den beste sikkerheten. Stolen eller stolebasen klikkes rett i beslagene og det er vanskelig å montere stolen feil. Du kan velge å kjøpe en bilstol, som monteres på en IsoFix-base, der selve basen sitter fast i bilen og du da klikker stolen fast på basen – eller du kan kjøpe en stol, som ikke trenger base, men som bare klikkes rett på IsoFix-beslaget i bilen.

 

Ulike typer bilstoler

Finn den riktige bilstol til ditt barn. Som nevnt blir bilstoler kategorisert etter barnets vekt og mange stoler kan justeres, så den samme stolen kan brukes i kortere eller lenger tid.

Babybilstol 0-13 kg: Bakovervendt bilstol. Noen kaller det også bærebilstol, fordi stolen ved hjelp av håndtaket enkelt kan bæres og transporteres, så den fungerer som en slags liggedel.

Bilstol 9-18 kg: Bilstoler i denne vektklasse fåes i to varianter – en fremovervendt og en bakovervendt versjon. Tests har vist at en bakovervendt bilstol er mest sikker dersom man er involvert i en frontkollisjon.

Bilstol 9-36 kg: En såkalt kombi-stol, som vokser med barnet. Bilstolen skal endres i takt med at barnet vokser. Noen kombi-bilstoler har en beskyttelsespute foran magen, som gjør at belastningen i tilfelle av ulykke vil fordeles på et større område. En bilstol i denne vektklassen er derfor en langtidsholdbar bilstol, som kan brukes rett etter babybilstolen og helt til barnet kan sitte med et helt vanligt bilbelte.

Bilstol 15-36 kg: Denne bilstolen blir også kalt beltestol. En slik stol er en hjelp til å gjøre barnet ”høyere”, så de kan bruke bilens vanlige integrerte belte. Et godt råd før du kjøper en beltestol er å sjekke om barnet kan sitte i stolen uten at beltet går forbi barnets hals. Gjør den det, kan beltestolen ikke brukes til barnet enda. Det er også viktig at barnet veier minst 15 kg, for dette er den nødvendige vekt for å utløse bilens 3-punktsele.

 

Vet du reglene for barn og taxikjøring?

Hovedreglen for barn på under 135 cm er at de skal bruke godkjent sikkerhetsutstyr tilpasset barnets vekt og høyde. Ifølge Trygg Trafikk bør alle taxisjåfører ha bilstoler til alle vektklasser, men det krever også at de kan montere dem riktig. Barn bør – akkuratt som i en privat bil – helst sitte bakovervendt, men disse stolene er vanligvis også vanskeligere å montere enn en forovervendt stol.

 

Best i test-bilstol

Som foreldre kan det være veldig vanskelig å holde greie på de mange ulike modeller av bilstoler, som finns på markedet. Derfor er det veldig mye fokus på de bilstolene som vinner forbrukstests. Når man som forelder tar med barnet sitt i bilen vil man være helt sikker på at barnet er plassert riktig i stolen og at stolen er montert riktig i bilen. Det kan derfor være en sikkerhet å velge en stol, som har vunnet en test. Innen du bestemmer deg for hvilken stol det skal være er det lurt å tenke på at det bare er et lite utplukk av stoler, som blir testet. Det kan være andre stoler på markedet, som er like gode, men som bare ikke har vært med i testen – og derfor er en testvinner-stol ikke nødvendigvis den beste på markedet, bare den beste i den enkelte testen. Alle bilstoler som blir solgt i Norge er godkjente til å bruke i elbil også.

 

Her finner du alltid en god bilstol på tilbud

Hos Pixizoo.no har vi alltid gode tilbud på mange ulike bilstoler. Uansett om du leter etter en testvinner-bilstol eller en stol fra en bestemt produsent, har vi mange forskjelllige modeller på tilbud. Vi har mange ulike modeller på lager, fra både Römer, BeSafe og CYBEX. Har du spørsmål til bilstoler, kan du alltid kontakte oss på tlf. 219 84 555 eller på kundeservice@pixizoo.no.