Vi har nå samlet en masse av gode pakketilbud med våres mest populære varer. Se tilbud

POLITIKK OM INFORMASJONSKAPSLER

Introduksjon

Når du besøker websiden vår, innsamles det opplysninger om deg, som brukes til å tilpasse og forbedre vårt innhold og til å øke verdien av de annoncene som vises på siden. Hvis du ikke ønsker at det innsamles opplysninger bør du slette dine informasjonskapsler (se veiledning) og unnlate å bruke websiden mer. I teksten under har vi utdypt hvilke informasjoner som innsamles, formålet deres og hvilke tredjeparter som har adgang til dem. 

 

Informasjonskapsler
Websiden anvender informasjonskapsler ("cookies”) som er en tekstfil, som gjemmes på din computer, mobil el. tilsvarende med det formål å kjenne den igjen, huske innstillinger, utføre statistikk og målrette annonser. Informasjonskapsler kan ikke inneholde skadelig kode som f.eks. virus.

Det er mulig å slette eller blokere for informasjonskapsler. Se veiledning: http://minecookies.org/cookiehandtering.

Hvis du sletter eller blokerer informasjonskapsler, vil annonser kunne bli mindre relevante for deg og optre oftere. Dessuten kan du risikere at websiden ikke fungerer optimalt og at det er innhold, som du ikke får adgang til.

 

Vi benytter oss av følgende kategorier av cookies på vår webside:

 

Kategori 1 – Nødvendige informasjonskapsler

 

Disse informasjonskapsler er essentielle for å bevege deg rundt på siden og benytte sidens funksjoner. Uten disse informasjonskapslene vil logginnopplysninger og f.eks. handlekurv ikke bli gjemt.

 

Kategori 2 – Bruksmessige informasjonskapsler

Denne form for informasjonskapsler innsamler anonym informasjon om hvordan du bruker websiden vår. Vi bruker f.eks. Google Analytics-informasjonskapsler til å forstå hvordan kundene ankommer og benytter vår side, så vi kan forbedre ting som navigasjon, shopping-opplevelsen og marketing-kampanjer. Data fra denne form for informasjonskaspler viser IKKE personlige detaljer, så den individuelle identitet kan fastslås. Du kan fravelge denne form for informasjonskapsler i dine browser-innstillinger, men det kan endre opplevelsen av vår webside.

 

Kategori 3 – Funksjonsmessige informasjonskapsler

Denne form for informasjonskapsler husker valg som f.eks. hvilket land du besøker fra, valuta du benytter, størrelse du velger, merker du foretrekker osv. Dette bruker vi til å skreddersy en mer personlig opplevelse og tilby de meste relevante produkter og den beste brukeropplevelsen til nettopp deg. Denne data er anonymisert og kan ikke brukes av andre websider. Du kan fravelge denne form for informasjonskapsler i dine browser-innstillinger, men det kan endre opplevelsen av vår webside.

 

Kategori 4 – Målrettet eller annonseringsmessige informasjonskapsler

Denne form for informasjonskapsler innsamler informasjon om din søkehistorikk for å målrette annonser for mer relevant innhold for deg og dine interesser. De hjelper også til å begrense antallet av ganger du blir disponert for en spesifik annonse. Denne form for informasjonskapsler er som regel plassert ved tredjeparts annonseringsnettverk. De husker de websidene, som du besøker og deler dem med andre parter som annonsører. Vi benytter f.eks. tredjeparts nettverk til å dele mere personlige annonser til deg, når du benytter andre websider. Du kan se en liste over hyppigt benyttet tredjeparter/undereleverandører her.

 

Personopplysninger

Generelt
Personopplysninger er alle former for informasjoner som i et eller annet omfang kan henføres til deg. Når du benytter websiden vår innsamler og behandler vi en rekke slike informasjoner. Det skjer f.eks. ved vanlig tilgang av innhold, hvis du tilmelder deg vårt nyhetsbrev, deltar i konkurranser eller undersøkelser, registrerer deg som bruker eller abonnent, øvrig bruk av services eller foretar et kjøp på websiden.

 

Vi innsamler og behandler typisk følgende typer opplysninger: Et unikt ID og tekniske opplysninger om din computer, tablet eller mobiltelefon, ditt IP-nummer, geografisk plassering, samt hvilke sider du klikker på (interesser). I det omfang du selv gir eksplisitt samtykke til det og selv inntaster informasjoner, behandles dessuten: Navn, telefonnummer, e-post-adresse, adresse og betalingsopplysninger. Det vil typisk være i forbindelse med opprettelse av login eller ved kjøp.

 

Sikkerhet
Vi har gjort tekniske og organisatoriske forbehold for å sikre oss at dine opplysninger hendelig eller ulovlig blir slettet, offentliggjort, fortapt, forringet eller kommer til uvedkommendes kjennskap, misbrukes eller i øvrig behandles i strid med lovgivningen. 

 

Formål
Opplysningene brukes til å identifisere deg som bruker og vise deg de annonser, som vil ha størst sannsynlighet for å være relevante for deg, registrere dine kjøp og betalinger, og for å kunne levere de tjenestene du har etterspurt, som f.eks. å fremsende et nyhetsbrev. Dessuten anvender vi opplysningene til å optimere våre tjenester og innhold.

 

Periode for oppbevaring
Opplysningene oppbevares i det tidsrummet, som er tillatt i henhold til lovgivningen, og vi sletter dem, når de ikke lenger er nødvendige. Perioden avhenger av karakteren av opplysningen og bakgrunnen for oppbevaring. Det er derfor ikke mulig å angi en generell tidsramme for når informasjoner slettes.

 

Å gi opplysninger videre
Data om din bruk av websiden, hvilke annonser du mottar og evt. klikker på, geografisk plassering, kjønn og alderssegment m.v. videregis til tredjeparter i det omfanget disse opplysningene er kjent. Du kan se hvilke tredjeparter det er snakk om i avsnittet om "Kategori 4-informasjonskapsler" ovenfor. Opplysningene anvendes til å målrette annonsering.

 

Vi benytter også en rekke tredjeparter til oppbevaring og behandling av data. Disse behandler utelukkende opplysninger på våre vegner og får ikke anvende dem til egne formål.

 

Å gi personopplysninger som navn og e-post m.v. videre vil kun skje, dersom du gir ditt samtykke til det. Vi anvender kun databehandlere i EU eller i land som kan gi dine opplysninger en tilstrekkelig beskyttelse.

 

Innsikt og klager
Du har rett til å få opplyst hvilke personopplysninger vi behandler om deg. Du kan dessuten til enhver tid gjøre innsigelse mot at opplysninger anvendes. Du kan også kalle tilbake ditt samtykke til at det blir behandlet opplysninger om deg. Hvis de opplysninger som behandles om deg, er feil, har du rett til at de blir rettet eller slettet. Henvendelse om dette kan skje til: kundeservice@pixizoo.no. Hvis du vil klage over vår behandling av dine personopplysninger, har du også mulighet for at ta kontakt til Datatilsynet