★ Shop julegaver med ubegrenset returret

Fjällräven

Det svenske merke Fjällräven er mest kjent for sine klassiske ryggsekker fra kolleksjonen Kånken. De har i mer enn 50 år produsert produkter i høy kvalitet, med en misjon om å gjøre det enklere for mennesket å nyte naturen. Hos Pixizoo har vi samlet et stort utvalg av Fjällrävens ryggsekker, så det er sekker til både store og små. Med stor kjærlighet for materialer, miljø og funksjonalitet leverer Fjällräven hver dag ryggsekker til naturelskere over hele verden.  

  • Navn: A-Z
  • Navn: Z-A
  • Pris: Høy-Lav
  • Pris: Lav-Høy
  • Best bedømte
  • Mest Populære
  • Største besparelse
Side:
  1. Side 1 av 2

Side:
  1. Side 1 av 2

Fjällräven-ryggsekken

Det hele startet med ryggsekken. Idéen til Fjällräven kom fra en bare 14 år gammel Åke Nordin, som i 1950 ikke var fornøyd med datidens tursekker. Han utviklet sin egen tre-ramme, som senere ble videreutviklet til Fjällrävens ramme-teknikk, som vi kjenner den i dag. Åke Nordin var speider og elsket å vandre i naturen. Faktisk elsket han naturen så mye at han selv begynte å produsere vandreutstyr, så andre også kunne nyte naturen like mye som han selv. 10 år senere grunnla han Fjällräven, som i dag er en verdensomspennende virksomhet, som hver dag sørger for at mennesker enklere kan dra på vandretur i naturen.

I dag produserer Fjällräven allverdens utstyr til vandring og friluftsliv, med alt fra små og store ryggsekker, klær, telt, soveposer og mye mer. Alle ekte naturelskere lever etter mottoet: Etterlat ingen spor. Fjällrävens produkter er utviklet med nettopp dette for øye – med særlig omtanke for natur, dyr og mennesker, og de forsøker hver dag å gjøre produksjonen mer miljøvennlig. For å verne enda mer om naturen, fokuserer Fjällräven på å anvende de mest robuste og slitesterke materialer, som holder i mange år.

 

Kånken 

Den ikoniske Fjällräven-sekken, også kalt Fjällräven Kånken, så dagens lys for første gang på 1970-tallet. På det tidspunktet var bagger til å ta over skulderen det mest trendy, og det hadde desverre gitt mange barn og unge ryggsmerter og ryggproblemer. Åke Nordin designet og utviklet Fjällräven Kånken utifra prinsippene om at vekt, som skal bæres på ryggen, skal sitte høyt og tett til kroppen. Designet på denne Fjällräven sekken ble tidløst og enkelt, og forbrukerne tok veldig godt imot den romslige sekken. Det har blitt solgt flere millioner eksemplarer av Fjällräven Kånken – og denne Fjällräven sekk er fortsatt veldig populær over hele verden. En annen populær stavemåte kan være Fjellreven Kånken, men det er altså snakk om samme sekken.

 

Se vårt store utvalg av Kånken her.

 

Kånken Mini

Når man som barn gjerne vil ligne mor og far, er det et godt sted å starte å få samme sekken. Fjällräven Mini er en mindre utgave av den originale Fjällräven Kånken, og den passer til mindre barn og til voksne, som trenger en mindre sekk. Skulderstroppene på Fjällräven Mini kan justeres, så de både passer til et barn og en voksen. Den lille Fjällräven sekken fungerer perfekt til barnehagen eller når man skal på tur – det er plass til en matpakke og ekstra klær. En annen populær stavemåte kan være Fjellreven Mini, men det er altså snakk om samme sekken.

 

Se alle Kånken Mini her.

 

Re-Kånken

En spesialutgave av den klassiske Fjällräven sekk. Denne utgaven er produsert av gjenbruksplast - og bare det! Dette lar seg gjøre ved å bruke nye teknikker. Denne Fjällräven sekken er slitesterk og robust, og den har samme design som den originale Fjällräven Kånken. Fjällräven Re-Kånken er designet til å kunne holde i mange år, og når den en gang om mange år blir helt nedslitt og ikke kan brukes mer, kan hele sekken gjenbrukes – én gang til. Dette understreker den filosofien, som driver Fjällräven. De går veldig opp i å verne om miljøet, og når det brukes gjenbrukssekker, spares det både på vann, energi og kjemikalier. Re-Kånken finnes både i den originale Kånken størrelse og Kånken Mini.

 

Se utvalget av Re-Kånken her.

 

Save the Arctic Fox 

Fjällräven har blant annet laget spesialutgaver av både Kånken og Kånken Mini sekkene. Spesialutgaven heter "Save the Arctic Fox" og det doneres 100 kr for hver solgte sekk til forskning for å bevare polarreven. Fjällräven, som navnet antyder, går veldig opp i dyreliv og dyrevelferd og de jobber hver dag for å gjøre livet bedre for polarrevene.

 

Klassisk Fjällräven

De fleste vil nok kjenne igjen virksomhetens ikoniske Fjällräven sekk, Kånken, som har blitt produsert siden 1978. Siden da er der kommet mange flere sekker til, og hver dag jobber Fjällräven på å kunne tilby enda bedre sekker, så mennesker over hele verden kan nyte naturen. Designet på Kånken er enkelt og tidløst, og variasjonen i fargesortimentet er stort. Fjällrävens produkter er hovedsakelig målrettet friluftsmennesker - og utstyr og klær til disse, men nettopp Kånkens popularitet har gjort at Fjällrävens produkter også har blitt brukt som moderne hverdagsekker. Alle sekker er utviklet i vann- og smuss-avvisende materialer, som gjør at sekken både holder og tar seg godt ut i mange år.