Få 10% ekstra på kjøp over 1000,- | Rabattkode: kjop1000

LEGO

LEGO er en ikonisk dansk-eid virksomhet. Navnet LEGO kommer av ordene 'Lek godt', men det gir også god mening, fordi det betyr ’jeg samler’ eller ’jeg sammensetter’ på latin.  På 1950-tallet ble den første produksjon av de klassiske plastikklosser produsert fra hovedkontoret i Billund. Deretter tok produksjonen fart, og i løpet av de neste årtiene ble LEGO-brands som DUPLO og Legoland lansert.

  • Navn: A-Z
  • Navn: Z-A
  • Pris: Høy-Lav
  • Pris: Lav-Høy
  • Best bedømte
  • Mest Populære
  • Største besparelse
Side:
  1. Side 1 av 3

Side:
  1. Side 1 av 3

Historien bak leketøysprodusenten 

For mange er det snakk om en ganske stor anerkjent leketøysprodusent, og plastleketøyet har også blitt fast inventar på de fleste barnerom. Ole Kirk Kristiansen startet leketøysfirmaet i 1932. Han sammensatte ordene ”lek” og ”godt”, for han ønsket at barn skulle leke de morsomste lekene. Men det skulle ikke bare være morsomme leker, det skulle også være leker, som både barn og voksne kunne lære noe av. I begynnelsen produserte han bare treleketøy, men etter en brann i 1942 begynte mange nye idéer å spire hos Ole og medarbeiderne hans. Det betydde at man i 1958 oppfant den legendariske plastkloss, som på intet tidspunkt har endret størrelse i forhold til hvordan den var helt i begynnelsen.

LEGO er leketøy, som setter gang i fantasien  

Det er leketøyet, som gir mange timers underholdning til alle barn. Det er ikke bare utrolig underholdende å bygge – klossene er i stor grad også med til å styrke ditt barns konsentrasjonsevne. Det gir barnet ditt mulighet for å utforske sin fantasi, kreativitet og ikke minst tålmodighet.

LEGO er for både de minste og de litt større barn, og som forelder har du mulighet for å leke med den lille tassen din. Dere kan for eksempel bygge tårn, som kan veltes. De mindre barna, som enda ikke har lært å samle klossene, vil helt klart få styrket finmotorikken, når det lekes. Barna vil hele tiden utvikle seg, fordi klossene gir uendelige muligheter.

Vi tester LEGO, så ditt barn kan leke rolig

Hos virksomheten, som produserer klossene, jobber man etter en målsetning om at alle barn skal kunne leke sikkert og hele tiden få glede av produktene. All leketøyet er testet, så vi sikrer at alle produkter oppfyller alle gjeldende sikkerhetskrav. Alle leker blir skitne. Dersom det blir nødvendig for deg å vaske klossene, anbefaler vi at det gjøres så nensomt som mulig. Vi anbefaler håndvask ved maks 40 grader, for kvaliteten av klossene kan bli påvirket av høyere temperaturer. Putt aldri klossene i oppvask- eller vaskemaskin. Du kan eventuelt bruke et milt oppvaskmiddel, og så skal klossene bare tørke i stuetemperatur.

Det finns mange ulike varianter – det er noe for alle!   

Bortsett fra de helt vanlige røde, gule, grønne og blå klosser, som vi kjenner dem, har firmaet bak kloss-suksessen også fått til å starte opp et bredt sortiment med flere kjente film og serier. Her kan blant annet nevnes Star Wars, Ringenes Herre, Ninja Turtles og Disney-figurer fra blant annet Jake og piratene, Cars, Planes og forskjellige Disney Princess-figurer – eksempelvis elementer fra den veldig populære filmen Frost, som på veldig kort tid har vunnet innpass på mange barnerom. I den populære Architecture-serien har mange kjente arkitekter også klart å forevige flere kjente bygningsverker.

DUPLO-serien, som er produsert til de minste, har vært populær i flere årtier sammen med det klassiske LEGO CITY, mens nyere serier som eksempelvis LEGO NINJAGO i selskap med LEGO FRIENDS og LEGO CHIMA på relativt kort tid har oppnådd kjempe popularitet.