★ Shop julegaver med ubegrenset returret

Sportsvogner

Det å bli foreldre er en herlig, men til tider en tidskrevende affære. Du har ikke lenger den samme fritid som før, og hverdagen skal nå prioriteres annerledes. Et avbrekk fra de faste rutinene kan derfor være en verdsatt gave. Med en sportsvogn kan barnepass og løpetur enkelt forenes. Vi har samlet noen av de aller beste.

Det finnes ingen produkter som matcher søkingen din.

Sportsvogner – en ny trend, som ikke er til å løpe fra

Løpetrening har i de seneste år tatt stor del i nordmennenes hverdag – en moro og for mange vanedannende hobby. Det er en god måte å stresse ned på, når hele dagen til tider består av bleier og vasketøy. Men så tenker du kanskje: ”hvem skal så passe på barnet mitt, mens jeg er ute på en lang løpetur?” Og vi har svaret til deg! Du tar bare barnet ditt med! 

Å løpe med en sportsvogn er en opplagt mulighet for å tilbringe mer tid sammen i en travel hverdag, hvor fordypelse og mosjon noen ganger hører til sjeldenhetene. Men når er gullklumpen stor nok til å bli med på tur? En god tommelfingerregel er som utgangspunkt å vente til barnet har blitt seks måneder, og ta en avgjørelse derfra.

Det er veldig viktig at barnets hode og nakke får korrekt støtte under turen, da babyer har litt vanskeligheter med å holde hodet selv. Derfor er det en god idé å starte opp, når babyen din selv kan holde hodet – hvis du er i tvil, så konsulter med helsesøster før første tur.

 

Sikkerhet i trafikken

Løp er som utgangspunkt en god og sikker fritidsinteresse, hvis du tar forholdsregler - bruk eventuelt treningsklær, godt fottøy og tilbehør med reflekterende materialer, og overhold de grunnleggende trafikkreglene. De fleste sportsvognene er utstyrt med reflekser for å øke trafikksikkerheten, men det skader jo aldri å være på den sikre side.

Hvis du er nybegynner eller bare savner noen å løpe med, kan du med fordel melde deg inn i en av de mange klubbene rundt omkring i landet. De kjenner garantert til de beste stiene og vejene i ditt lokalområde. Pakk barnet ditt godt inn, slik at vær og vind ikke sier stopp, og på med løpeskoene.

        

Hvilken sportsvogn skal du velge?

Før du investerer i en sportsvogn, er det viktig å undersøke markedet grundig, for å være sikker på at du finner den rette sportsvognen, som passer til deg og ditt barns behov. 

Hjulstørrelsen på en sportsvogn er annerledes enn på en normal klappvogn, hvilket er med på å sikre en behagelig tur. Det anbefales å gå etter en modell med god demping og en god dybde, slik at barnet ditt kan ligge trygt og sikkert i vognen under turen. Det er også viktig å gå etter et sete av høy kvalitet, som trygt beskytter mot støt og risting, som kan oppstå under turen.  

Vi har samlet 10 gode råd, som du bør tenke på, før du bestiller en vogn: 

  • Hva er vognens primære bruksområde – er det som løpevogn? Som klappvogn?

  • Hvor mange barn skal bruke den?

  • Hvilket type terreng skal det løpes i?

  • Hvad er løpe ambisjonene?

  • Hvad veier vognen? 

  • Er der ekstra plass til bagasje?

  • Hvordan er selesystemet i vognen? 

  • Er den lett å klappe sammen?

  • Hvor mye plass tar den i sammenslått tilstand?

  • Hvor stor er den, kan den f.eks. komme inn i gjennom en vanlig dør?

 

Kjøp sportsvogn hos Pixizoo 

Vi har samlet et stort utvalg av sportsvogner fra noen av markedets aller beste. Du finner blant annet vogner fra de populære Thule og Baby Jogger. Vi har også et stort utvalg av tilbehør. Har du spørsmål til valg av vogn? Så sitter våres snille ansatte i kundeservice klar til å hjelpe deg! Leter du etter trillevogner? Se vårt utvalg af trillevogner her.